top of page
Search
  • Writer's pictureДени Бояджиева

За това да се разкриеш...

Някои хора пишат, за да се изявяват, други, за да бъдат чути. Аз пиша, защото не мога без писането, защото ме учи на уязвимост и смирение - две неща, които много дълго време не оценявах.




Все още ме е страх да изразявам себе си, да разкривам себе си, защото бях научена да не показвам слабост, да я прикривам на всяка цена. Отнема ми огромно усилие да публикувам написаното понякога заедно с този страх, но любовта ми към думите и способността им да докосват и лекуват, да свързват, е по-силна и засега надделява.

За мен будител е всеки, който има смелостта да си позволи да се разкрие първо пред себе си, а после и пред другите (понякога съвсем непознати хора). Да бъдеш себе си, да бъдеш автентичен носи страх, но и носи свобода, огромна свобода. Да, не всеки ще разбере, не всеки ще хареса, но не е това целта. Целта е да се научим да не отбягваме ранимостта, да си позволим да бъдем неперфектни и другите да ни видят така, да покажем, че е ок да бъдем човеци, човешки същества, че има нюанси във всеки от нас, че не всичко е черно и бяло, красиво и грозно, че този дуализъм ни разделя, раздалечава, точно когато най-много копнеем за свързаност.

Гордея се с всеки, който се е чувствал безсилен някога, но е показал, че дори и в безсилието си, болката си, дори и в лош за него ден, човек е способен да създаде нещо важно и значимо, нещо достойно и с вяра (и обич) в себе си да намери своя път напред.

bottom of page